Торта "Павлова"

Много лека и приятна торта, особено подходяща за лятото. Можете да изпробвате различни варианти на крем, както и да аранжирате с плодове по ваш вкус. Приятен апетит!

Продукти:
За целувчения блат:
4 бр. белтъци
250 гр. захар
1 и ½ с.л. нишесте
1 ч.л. лимонов сок
За крема:
300 мл течна сладкарска сметана
100 гр. заквасена сметана
Ягоди
Череши

Приготвяне:
Блат:
Разбиваме белтъците на сняг. Прибавяме постепенно захарта и разбиваме до получаването на „твърда“ смес. Ориентир дали сместа е разбита добре – връхчетата, които се образуват при изваждане на бъркалките от сместа са неподвижни. Добавяме нишестето и лимоновия сок и разбиваме.
Блатът оформяме върху хартия за печене,като предварително сме очертали кръг с диаметър 20 см. Изсипваме част от сместа и оформяме блат. Останалата част аз оцветих със сладкарска боя в зелено и с помощта на пош оформих ринг върху блата.
Изпичането става в предварително загрята на 170 °С фурна за 4 минути,след което се намалят градусите на 100 и се пече 2 часа.
Готовият блат се охлажда, като междувременно се приготвя кремът.
Крем:
Разбиваме течната сметана на сняг. Добавяме заквасената сметана и разбъркваме.
С този крем украсяваме тортата и аранжираме с плодове отгоре.


Публикуване на коментар

0 Коментари