Пости ден 7

Съботно реших след кафето да тренирам. Сутрешната тренировка дава енергия за деня, а мен ме очакваха планирани задачи. След тренировка си направих чай и за закуска хапнах един портокал и една мандарина. Съвсем семпло, но пък вкусно и витаминозно.

 

За обяд спретнах набързо Яхния от зелен боб с булгур. Много обичам зелен боб,но рядко се сещам за него. Сега е момента да го включа в менюто заедно с продукт, който никога не съм опитвала. Тъй като попадах на доста идеи с булгур, се престраших най накрая да го пробвам.

 

Яхния от зелен боб с булгур


1 буркан зелен боб

1 ч.ч. булгур

1 глава кромид лук

1 домат

1 морков

2 скилидки чесън

Сол

Черен пипер

Лют и сладък червен пипер

Джоджен

Олио

 

Запържваме в малко олио нарязания на дребно лук,моркова и нарязаните на дребно скилидки чесън. Добавяме измития булгур и 2 ч.ч. вода. Покриваме с капак, намаляваме котлона и оставяме за 5-10 минути, докато булгура набъбне. Добавяме зеления боб и 700 мл вода и покриваме отново с капака за 10 минути. Добавяме подправките, разбъркваме и оставяме за още 5 минути. Изключваме котлона, добавяме нарязания на дребно домат, покриваме с капака и оставяме.

 


За вечеря заложих отново на яхнията, която се получи невероятно вкусна  и определено влиза в рецептурника за периода след постите.

Публикуване на коментар

0 Коментари