Съботно реших след кафето да тренирам. Сутрешната тренировка дава енергия за деня, а мен ме очакваха планирани задачи. След тренировка си направих чай и за закуска хапнах един портокал и една мандарина. Съвсем семпло, но пък вкусно и витаминозно.
За обяд спретнах набързо Яхния от зелен боб с булгур. Много
обичам зелен боб,но рядко се сещам за него. Сега е момента да го включа в
менюто заедно с продукт, който никога не съм опитвала. Тъй като попадах на доста
идеи с булгур, се престраших най накрая да го пробвам.
Яхния от зелен боб с булгур
1 буркан зелен боб
1 ч.ч. булгур
1 глава кромид лук
1 домат
1 морков
2 скилидки чесън
Сол
Черен пипер
Лют и сладък червен пипер
Джоджен
Олио
Запържваме в малко олио нарязания на
дребно лук,моркова и нарязаните на дребно скилидки чесън. Добавяме измития
булгур и 2 ч.ч. вода. Покриваме с капак, намаляваме котлона и оставяме за 5-10
минути, докато булгура набъбне. Добавяме зеления боб и 700 мл вода и покриваме
отново с капака за 10 минути. Добавяме подправките, разбъркваме и оставяме за
още 5 минути. Изключваме котлона, добавяме нарязания на дребно домат, покриваме
с капака и оставяме.
За вечеря заложих отново на яхнията,
която се получи невероятно вкусна и
определено влиза в рецептурника за периода след постите.
0 Коментари