Пасти "Руски шапки"

Невероятно вкусни пастички, които не можеш да спреш да хапваш. Приготвяне също се оказа лесно и доста приятно. И тъй като ми остана крем, той веднага беше оползотворен върху бисквити. Приятен апетит!

 

Продукти:

За блата:

5 бр. яйца

150 гр. захар

150 гр.масло

1 с.л. брашно

2 с.л. какао

1 бр. ванилена захар

100 гр. смлени орехи

За крема:

Изрезки от блата

100 гр. масло

1/3 ч.ч. прясно мляко

100 гр. пудра захар

50 гр. смлени орехи

За глазурата:

Разтопен тъмен шоколад

Смлени орехи

 

Приготвяне:

Блат:

1. Отделяме жълтъците от белтъците;

2. Разбиваме омекналото масло със захарта;

3. Прибавяме жълтъците един по един като непрекъснато разбъркваме с миксера;

4. Добавяме брашното, ванилената захар и какаото и разбъркваме;

5. Прибавяме орехите и разбъркваме с шпатула;

6. Разбиваме белтъците на сняг и ги прибавяме към сместа като внимателно разбъркваме с шпатула;

7. Печем в предварително загрята на 200 °C (без вентилатор)  фурна до готовност (15-20 мин);

8. Оставяме да се охлади и изрязваме кръгчета с диаметър 7-8 см;

Крем:

9. Останалите изрезки от блата натрошаваме в купа;

10. Прибавяме прясното мляко и разбъркваме;

11. Добавяме омекналото масло и разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес;

12. Прибавяме орехите и пудрата захар и разбъркваме добре;

Сглобяване:

13. Взимаме кръгче от блата и покриваме с крема;

14. Отгоре поставяме друго кръгче от блата и измазваме отстрани с крем;

15. Покриваме със смлени орехи;

16. Отгоре поливаме с разтопения шоколад като внимаваме да не се разтече отстрани;

*Аз направих кант от крема върху горния блат, за да не се разтича шоколада.



Публикуване на коментар

0 Коментари