Невероятно вкусни пастички, които не можеш да спреш да хапваш. Приготвяне също се оказа лесно и доста приятно. И тъй като ми остана крем, той веднага беше оползотворен върху бисквити. Приятен апетит!
Продукти:
За блата:
5 бр. яйца
150 гр. захар
150 гр.масло
1 с.л. брашно
2 с.л. какао
1 бр. ванилена
захар
100 гр. смлени
орехи
За крема:
Изрезки от блата
100 гр. масло
1/3 ч.ч. прясно
мляко
100 гр. пудра захар
50 гр. смлени орехи
За глазурата:
Разтопен тъмен
шоколад
Смлени орехи
Приготвяне:
Блат:
1. Отделяме жълтъците
от белтъците;
2. Разбиваме
омекналото масло със захарта;
3. Прибавяме жълтъците
един по един като непрекъснато разбъркваме с миксера;
4. Добавяме брашното,
ванилената захар и какаото и разбъркваме;
5. Прибавяме орехите и
разбъркваме с шпатула;
6. Разбиваме белтъците
на сняг и ги прибавяме към сместа като
внимателно разбъркваме с шпатула;
7. Печем в
предварително загрята на 200 °C (без вентилатор)
фурна до готовност (15-20 мин);
8. Оставяме да се
охлади и изрязваме кръгчета с диаметър 7-8 см;
Крем:
9. Останалите изрезки
от блата натрошаваме в купа;
10. Прибавяме прясното
мляко и разбъркваме;
11. Добавяме омекналото
масло и разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес;
12. Прибавяме орехите и
пудрата захар и разбъркваме добре;
Сглобяване:
13. Взимаме кръгче от
блата и покриваме с крема;
14. Отгоре поставяме
друго кръгче от блата и измазваме отстрани с крем;
15. Покриваме със
смлени орехи;
16. Отгоре поливаме с
разтопения шоколад като внимаваме да не се разтече отстрани;
*Аз направих кант от крема върху горния блат, за да не се
разтича шоколада.
0 Коментари