Всичко тръгна от идеята, че ми се хапва сирене. По този случай си направих банички, но трябваше нещо да се измисли за десерт. Съвсем случайно попаднах на рецепта за Кезекухен и реших, че в този сиреняв период това ще е моето решение. Направих изследване на нет пространството за класическа рецепта, но трудно може да се определи коя всъщност е оригиналната. Спрях се на тази, която в общи линии обобщава повечето вариации по темата. Приятен апетит!
Продукти:
За тестото:
1 и ½ ч.ч. брашно
120 гр. краве масло
1 бр. яйце
1 ч.л. бакпулвер
8 гр. ванилена
захар
1 с.л. захар
За крема:
450 гр. извара
4 бр. яйца
150 гр. захар
50 гр. краве масло
3 с.л. царевично
нишесте
Приготвяне:
Тесто:
1. В купа пресяваме
брашното и добавяме към него бакпулвера;
2. Прибавяме и
останалите съставки и замесваме твърдо тесто;
3. Във форма с падащо
дъно (d=20 cm) разстиламе
тестото, като правим и ринг по стените.
Крем:
4. Разбиваме с миксер
захарта и омекналото масло;
5. Прибавяме яйцата
едно по едно като разбиваме добре с миксер след всяко;
6. Добавяме нишестето
и разбиваме добре;
7. Прибавяме изварата
и разбиваме на ниска степен с миксер до хомогенизиране на крема (да няма
бучки);
8. Изсипваме върху
тестото и печем в предварително загрята на 180 °C (с вентилатор) фурна за
60 мин.
*По желание може да гарнирате сладкиша със сладко. Аз
лично използвах сладко от къпини, което добавях към всяко парче при сервиране.
0 Коментари