Кезекухен - немски чийзкейк

Всичко тръгна от идеята, че ми се хапва сирене. По този случай си направих банички, но трябваше нещо да се измисли за десерт. Съвсем случайно попаднах на рецепта за Кезекухен и реших, че в този сиреняв период това ще е моето решение. Направих изследване на нет пространството за класическа рецепта, но трудно може да се определи коя всъщност е оригиналната. Спрях се на тази, която в общи линии обобщава повечето вариации по темата. Приятен апетит!

 

Продукти:

За тестото:

1 и ½ ч.ч. брашно

120 гр. краве масло

1 бр. яйце

1 ч.л. бакпулвер

8 гр. ванилена захар

1 с.л. захар

За крема:

450 гр. извара

4 бр. яйца

150 гр. захар

50 гр. краве масло

3 с.л. царевично нишесте

 

Приготвяне:

Тесто:

1. В купа пресяваме брашното и добавяме към него бакпулвера;

2. Прибавяме и останалите съставки и замесваме твърдо тесто;

3. Във форма с падащо дъно (d=20 cm) разстиламе тестото, като правим и ринг по стените.

Крем:

4. Разбиваме с миксер захарта и омекналото масло;

5. Прибавяме яйцата едно по едно като разбиваме добре с миксер след всяко;

6. Добавяме нишестето и разбиваме добре;

7. Прибавяме изварата и разбиваме на ниска степен с миксер до хомогенизиране на крема (да няма бучки);

8. Изсипваме върху тестото и печем в предварително загрята на 180 °C (с вентилатор) фурна за 60 мин.

*По желание може да гарнирате сладкиша със сладко. Аз лично използвах сладко от къпини, което добавях към всяко парче при сервиране.



Публикуване на коментар

0 Коментари