Пости ден 6

Закуската отново е Варено жито с мед и канела, съвсем опростен вариант, тъй като и слънчогледовото семе ми свърши. Но пък компенсирах с обилно количество канела. 

 

За обяд импровизирах – направих си содена питка с царевичен грис, отрязах си един комат, разрязах на две и намазах обилно с лютеница.

 

Содена питка с царевичен грис

 

280 гр. пълнозърнесто брашно

250 гр. царевичен грис

1 и ½ ч.ч. хладка вода

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. оцет

Олио за намазване

 



Смесваме брашното с царевичния грис. Към оцета добавяме содата и бакпулвера и разбъркваме, да шупне леко. Добавяме към сухата смес заедно с водата и замесваме средно твърдо тесто. Да не ви притеснява леко грубия вид на тестото. Намазваме малка тавичка (моята е с диаметър 22 см) с малко олио и разстиламе тестото в нея,като притискаме леко с ръце. Покриваме и оставяме за 30 минути. Печем в предварително загрята на 180 °C фурна за 30 минути. Когато е готова, изваждаме, леко напръскваме с вода и покриваме.

 

Вечерята се състоя от малко Зеленчукова супа (половин паница) и отново си намазах от царевичната питка с лютеница. Колко вкусни се оказват най-простичките храни.  

Публикуване на коментар

0 Коментари