Козметика в кухнята

Освен да похапваме вкусно, кухнята е подходящо място за разкрасителни процедури. Отделям това къте от моя блог за да споделя с вас успешните домашни рецепти, които лично съм изпробвала.

Освежаващ тоник с житена вода

След като сте сварили житото за хапване, можете да използвате водата от варенето като тоник, с който да обтривате лицето вечер. За да се съхрани по-дълго, към водата добавете 1 с.л. сок/гел от алое вера. Разбъркайте добре и прехвърлете в подходящо шише. Съхраняван в хладилник, тоникът издържа до 7 дни. 
Резултат при мен: След използване за около седмица, червените петна от пъпки намаляха и кожата ми придоби по-свеж вид.

Омекотяваща картофена маска за ръце

Отделяме си един сварен картоф и го намачкваме. Добавяме прясно мляко до консистенция на картофено пюре и намазваме ръцете. Оставяме да престои за около 15 минути и измиваме с хладка вода.
Резултат при мен: Кожата на ръцете ми стана мека и нежна като след пилинг.

Домашен пилинг

Смесваме в съотношение 1:1 захар и изсушена утайка от кафе. Това, което аз правя е, сутрин след като си изпия кафето, получената утайка от кафемашината слагам върху кухненска/тоалента хартия. Така се попива излишната вода и остава сухо кафе. Към захарно-кафената смес добавяме 1 ч.л. мед и разбъркваме. Аз лично този пилинг използвам за краката, но можете спокойно да го използвате за цялото тяло. 
Резултат при мен: Кожата се чувства мека и гладка, особено на загрубелите участъци (пети, глезени, лакти).

Домашен пилинг за стъпала

Смесваме 2 с.л. захар с 1 с.л. зехтин и разбъркваме добре. С получената смес разтриваме стъпалата. Може да се използва след като сме премахнали с пемза по-грубите участъци. С този пилинг ще направим нежно отстраняване на повърхностния слой мъртви клетки, което ще омекоти кожата. 
Резултат при мен: Кожата се усеща по-гладка и мека.

Подхранваща маска за стъпала с мед

Намазваме ходилата до глезените с мед и оставяме да престои 20 мин. Измиваме с хладка вода. 
Резултат при мен: Кожата се усеща мека и освежена.



Публикуване на коментар

0 Коментари