Закуската ми отново е варено жито. Сварено още от неделя, всяка сутрин си подготвям доза в моето любимо бурканче и добавям въображение под формата на орехи, сушен банан, слънчогледово семе. Рецептата можете да видите тук.
За обяд си приготвих макарони с доматен сос. Рецептата е много бърза и
лесна, но тъй като не ми стигна доматеното пюре за нея, веднага въведох една
модификация с домашна лютеница от мама.
500 гр. макарони
300 гр. доматено пюре
200 гр. домашна лютеница
5 скилидки чесън
Праз лук (количество на вкус)
Сол
Чубрица
Сваряваме макароните и отцеждаме от
водата. Запържваме в малко олио нарязаните на дребно скилидки чесън и празия
лук. Добавяме доматеното пюре, домашната лютеница и 200 мл вода, разбъркваме за
2 минути. Макароните прехвърляме в тава, намазана с малко олио, заливаме с
доматения сос и запичаме за 10 мин. на 180 °C във
фурната.
За вечеря хапнах отново от
макароните, които се оказаха невероятно вкусни. Към порцията на мъжа ми добавих
кашкавал, който настъргах върху неговата порция и после стоплих в
микровълновата. Можете да запечете и леко във фурната, ако желаете кашкавалена
коричка.
0 Коментари