Дамски каприз

Любимата ми рецепта за бърз сладкиш с "Уау" ефект.  Много харесвам белтъците като глазура отгоре, тъй като придават един аристократичен вид на сладкиша.Освен това ви дава възможност да използвате сладкото на баба(или пък мама), като какъвто и избор да направите, няма как резултатът да не е превъзходен. Можете да експериментирате с комбинация от сладка, както направих аз – в случая сладко от вишни и от джанки. Приятен апетит!

Продукти:
4 бр. яйца
1 ч.ч. захар + 8 с.л. за белтъците
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
10 гр. бакпулвер
1 ч.л. сода
1 бурканче сладко по избор

Приготвяне:
Разбийте добре жълтъците и захарта. Към тях прибавете киселото мляко със содата, олиoто и брашното с бакпулвера. Изсипете сместа в подходяща тавичка с диаметър 26 см и печете на 180 ºC до готовност на блата (аз проверявам с клечка за зъби). Извадете от фурната и намажете със сладко по избор. Отгоре нанесете разбърканите на сняг белтъци с 8 с.л. захар. Запечете за 5 минути, докато белтъците придобият лек розов загар.



Публикуване на коментар

0 Коментари