Пости ден 16

Любимата закуска от Варено жито с мед и канела  отново е моя избор.

 

За обяд си взех от Пълнените чушки с картофи.

 


За вечеря се спрях на Грах яхния в гювечета. Това е може би най-рядко използвания от мен продукт при готвене, до сега съм готвила грах не повече от 3 – 4 пъти. Изборът да е в гювечета дойде, за да мога да сложа месо в тези, предназначени за мъжа ми. Направих 4 гювечета, две с добавка от месо.

 

Грах яхния в гювечета


1 буркан грах

2 моркова

3 големи картофи

4 скилидки чесън

Сол

Черен пипер

Червен пипер

Риган

Олио

 

Картофите обелваме, измиваме и нарязваме на малки кубчета. Разпределяме ги в гювечетата, в които сме капнали малко олио. Морковите измиваме, нарязваме на дребно и добавяме към картофите. Във всяко гювече прибавяме по една скилидка чесън, нарязана на дребно. Разпределяме буркана грах и доливаме до средата и 4-те гювечета с вода. Печем във фурна на 180 °C докато омекнат зеленчуците. Овкусяваме с подправките и оставяме още 5-10 минути. 

Публикуване на коментар

0 Коментари