Любимата закуска от Варено жито с мед и канела отново е моя избор.
За обяд си взех от Пълнените чушки с картофи.
За вечеря се спрях на Грах яхния в
гювечета. Това е може би най-рядко използвания от мен продукт при готвене, до
сега съм готвила грах не повече от 3 – 4 пъти. Изборът да е в гювечета дойде,
за да мога да сложа месо в тези, предназначени за мъжа ми. Направих 4 гювечета,
две с добавка от месо.
Грах яхния в гювечета
1 буркан грах
2 моркова
3 големи картофи
4 скилидки чесън
Сол
Черен пипер
Червен пипер
Риган
Олио
Картофите обелваме, измиваме и нарязваме на малки кубчета. Разпределяме ги в гювечетата, в които сме капнали малко олио. Морковите измиваме, нарязваме на дребно и добавяме към картофите. Във всяко гювече прибавяме по една скилидка чесън, нарязана на дребно. Разпределяме буркана грах и доливаме до средата и 4-те гювечета с вода. Печем във фурна на 180 °C докато омекнат зеленчуците. Овкусяваме с подправките и оставяме още 5-10 минути.
0 Коментари