Никога не съм правила Тирамису. В този вариант на руло е първият ми опит за този сладкиш. Както и първият ми допир до бишкоти. Рецептата ми показа колега, леко я видоизмених по негова препоръка и се получи този лек на вкус краен вариант. Подходящ за хапване със сутрешното кафе, със следобедното кафе. Дори можете да гарнирате със сладко, ако желаете повече сладост. Приятен апетит!
Продукти:
1
пакет бишкоти
200 мл
експресо
250
гр. маскарпоне
250
гр. заквасена сметана
50 гр.
пудра захар
Какао
за поръсване
Приготвяне:
1. Приготвяме
си едно дълго експресо на машината;
2. Разбъркваме
маскарпонето със заквасената сметана;
3. Добавяме
пудрата захар и разбъркваме добре;
4.Покриваме
подходяща тавичка с харития за печене (или силиконова подложка);
5. Всяка
бишкота топим в кафето и подреждаме в тавичката (по 4 бишкоти на ред);
6. Редим
докато бишкотите свършат или запълним цялата тавичка;
7. Нанасяме
крема върху бишкотите и поръсваме с какао;
8.Завиваме
на руло,намазваме с останалото количество крем, поръсваме с какао и оставяме в
хладилник за 24 ч.
0 Коментари