Руло "Тирамису"

Никога не съм правила Тирамису. В този вариант на руло е първият ми опит за този сладкиш. Както и първият ми допир до бишкоти. Рецептата ми показа колега, леко я видоизмених по негова препоръка и се получи този лек на вкус краен вариант. Подходящ за хапване със сутрешното кафе, със следобедното кафе. Дори можете да гарнирате със сладко, ако желаете повече сладост. Приятен апетит!

 

Продукти:

1 пакет бишкоти

200 мл експресо

250 гр. маскарпоне

250 гр. заквасена сметана

50 гр. пудра захар

Какао за поръсване

 


Приготвяне:

1. Приготвяме си едно дълго експресо на машината;

2. Разбъркваме маскарпонето със заквасената сметана;

3. Добавяме пудрата захар и разбъркваме добре;

4.Покриваме подходяща тавичка с харития за печене (или силиконова подложка);

5. Всяка бишкота топим в кафето и подреждаме в тавичката (по 4 бишкоти на ред);

6. Редим докато бишкотите свършат или запълним цялата тавичка;

7. Нанасяме крема върху бишкотите и поръсваме с какао;

8.Завиваме на руло,намазваме с останалото количество крем, поръсваме с какао и оставяме в хладилник за 24 ч.

Публикуване на коментар

0 Коментари