25 гр. прясна мая
1 с.л. захар
100 мл олио
мармалад по избор
1 с.л. захар
100 мл олио
мармалад по избор
Приготвяне:
Към брашното се добавя солта. Добавя се маята и захар в топлата вода и се разбърква. Постепенно се прибавя към брашното заедно с олиото и се замесва меко тесто. Разделя се на малки топки. Всяка топка се разточва и се добавя мармалад. Завива се на руло. Краищата се навиват допълнително и се приближават, така че да се получи дъга. Готовите кифли сепокриват и се оставят за 1 час да втасат.
Към брашното се добавя солта. Добавя се маята и захар в топлата вода и се разбърква. Постепенно се прибавя към брашното заедно с олиото и се замесва меко тесто. Разделя се на малки топки. Всяка топка се разточва и се добавя мармалад. Завива се на руло. Краищата се навиват допълнително и се приближават, така че да се получи дъга. Готовите кифли сепокриват и се оставят за 1 час да втасат.
Намазват се сразбит жълтък и се поръсват със захар.
Пекат се 15 минути при 180 градуса или докато
придобият златист цвят.
0 Коментари