
1 бр. яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. захар
1ч.л. канела
½ ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
5 с.л. мед
натрошени орехи
Приготвяне:
Разбъркват се яйцето и захарта. Последователно се добавят киселото мляко с прибавената към него сода, олиото и канелата. Накрая со добавя брашното, като разбъркването може да продължи на ръка, без миксер. По желание може да се добавят орехи в сместа.
Пече при 180 °C до готовност (в зависимост от фурната 10 – 15 мин.). Докато е още горещ се залива с мед и се поръсва с натрошените орехи.
Разбъркват се яйцето и захарта. Последователно се добавят киселото мляко с прибавената към него сода, олиото и канелата. Накрая со добавя брашното, като разбъркването може да продължи на ръка, без миксер. По желание може да се добавят орехи в сместа.
Пече при 180 °C до готовност (в зависимост от фурната 10 – 15 мин.). Докато е още горещ се залива с мед и се поръсва с натрошените орехи.
0 Коментари