100 гр. масло
100 гр. крема сирене
(или маскарпоне)
130 мл прясно мляко
13 бр. белтъци
8 бр. жълтъци
130 гр.пудра захар
60 гр. брашно
60 гр. царевично
нишесте
Приготвяне:
Загряваме на котлона
маслото, маскарпонето (крема сирене) и млякото. Бъркаме докато всичко се
разтопи и хомогенизира (около 5 минути). Разбиваме 8-те жълтъка и към тях
добавяме леко охладената млечна смес при постоянно разбъркване. Добавяме
пресятите брашно и нишесте и разбъркваме.
Разбиваме белтъците на
сняг. Постепенно прибавяме към тях пудрата захар и разбъркваме. Постепенно
добавяме белтъчната смес към жълтъчната и разбъркваме с шпатула (или дървена
лъжица).
Подходяща форма за
печене (аз използвах с падащо дъно) покриваме с хартия за печене ( аз изрязах
кръг, който да покрива точно дъното, и лента, която да покрива формата отстрани).
Наливаме сместа във формата. Леко потупваме да излезне въздуха и печем на водна
баня при температура 160 °C около 30
минути. Можете да проверите готовността на чийзкейка с клечка за зъби.
Още горещ поръсете с
пудра захар.
1 Коментари
Страхотен и много вкусен
ОтговорИзтриване