Едно шоколадово изпълнение за летните рожденни дни. Лек вкус, много шоколад и невероятна наслада. Леко горчивият вкус на тъмния шоколад балансира по невероятен начин със сладката сметана.Решението за украса с бял шоколад беше чисто визуално, но комбинацията даде допълнителен нюанс на вкуса. Ако сте любители на шоколада, но не искате нещо тежко, това е иделания за вас вариант. Приятен апетит!
Продукти:
За блата:
120 гр. пудра захар
4 бр. яйца
200 гр. масло
2 с.л. брашно
За крема:
400 мл течна сладкарска
сметана
200 гр. тъмен шоколад
Бял шоколад за украса
Приготвяне:
Блат:
Разтопяваме шоколада
на водна баня* и оставяме леко да се охлади. Разбиваме омекналото масло със
захарта. Прибавяме жълтъците, шоколада,брашното и разбитите на сняг белтъци.
Разбъркваме внимателно с шпатула и изсипваме сместа в подходяща форма (d=24 – 26 см). Печем
на 180 ºC за 30
минути.
Крем:
Загряваме сметаната с
шоколада докато напълно се разтопи. Охлаждаме и прибираме в хладилник за 24 ч.
Разбиваме с миксер докато сметаната „бухне“ и намазваме охладения блат.
Украсяваме с бял шоколад.
*за разтопяване на
шоколада можете и да използвате микровълнова печка.
0 Коментари