Италиански шоколадов сладкиш

Шоколадова фантазия за наслада на сетивата - един невероятно вкусен сладкиш с интересна комбинация от натурален шоколад, добавен в блата,и млечен за глазура. Резултатът е едно пухкаво шоколадово удоволствие, което изчезва за секунди. Приятен апетит!

 Продукти:

1 ч.ч. захар

1 бр. яйце

50 гр. масло

1 ч.ч. прясно мляко

125 гр. кисело мляко

1 ч.л. сода

150 гр. брашно

50 гр. настърган натурален шоколад

0,2 гр. ванилия

1 с.л. какао

100 гр. млечен шоколад

Орехи за украса

 

Приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта. Добавяме яйцето и разбиваме с миксер. В отделна купа смесваме киселото и прясното мляко и разбъркваме с шпатула. Добавяме към тях маслената смес и разбъркваме с миксер. Добавяме настъргания шоколад. Смесваме брашното, содата, какаото и ванилията и ги добавяме към маслената смес. Разбъркваме с миксер добре.

Сместа разпределяме в подходяща форма (d=24-26 см) и печем на 180 ºC около 30 минути.

За глазурата разтопяваме шоколада на водна баня или в микровълнова и заливаме готовия шоколадов блат.

Тъй като аз имах карамелизирани орехови ядки, ги използвах за украса.

 



Публикуване на коментар

0 Коментари