Закуската се състоеше отново от
порция в бурканче Варено жито с мед и канела.
Тъй като много ми харесаха постните бургери, реших да си направя такъв и за обяд - с домашна апетитка и маслини.
За вечеря реших да си приготвя леща,
вече казах колко обичам червената разновидност. Разнообразих стандартните
рецепти с добавка от маслини и сини сливи и се получи нещо вкусно, макар и
странно като комбинация.
Яхния от червена леща с маслини
1 ч.ч. червена леща
1 глава кромид лук
3 скилидки чесън
1 морков
Сол
Черен пипер
Червен сладък пипер
Куркума
Нарязваме лука и скилидките чесън на дребно и запържваме в малко олио. Добавяме нарязания на дребно морков. Измиваме лещата и я прибавяме. Добавяме 500 мл вода, намаляваме котлона и покриваме с капак. Оставяме за 10 минути, докато омекне. Прибавяме подправките (на вкус) и изключваме котлона.
0 Коментари