Пости ден 18

Закуската се състоеше отново от порция в бурканче Варено жито с мед и канела.

 

Тъй като много ми харесаха постните бургери, реших да си направя такъв и за обяд - с домашна апетитка и маслини.

 


За вечеря реших да си приготвя леща, вече казах колко обичам червената разновидност. Разнообразих стандартните рецепти с добавка от маслини и сини сливи и се получи нещо вкусно, макар и странно като комбинация.

 

Яхния от червена леща с маслини


1 ч.ч. червена леща

1 глава кромид лук

3 скилидки чесън

1 морков

Сол

Черен пипер

Червен сладък пипер

Куркума

 

Нарязваме лука и скилидките чесън на дребно и запържваме в малко олио. Добавяме нарязания на дребно морков. Измиваме лещата и я прибавяме. Добавяме 500 мл вода, намаляваме котлона и покриваме с капак. Оставяме за 10 минути, докато омекне. Прибавяме подправките (на вкус) и изключваме котлона. 

Публикуване на коментар

0 Коментари