С днешната порция Варено жито с мед и канела ми свърши дажбата,която си бях сварила за седмицата. Ще трябва да импровизирам с утрешната закуска.
Обядът ми се състоеше от порция Яхния от червена леща с маслини. Вкусът
на маслините идеално пасна на дискретния вкус на лещата.
За вечеря продължих тематиката с
червената леща – Постна пица с блат от червена леща. Направих и една във
вариант със салам и кашкавал за мъжа ми.
Постна пица с блат от червена леща
300 гр. червена леща
1 ч.л.бакпулвер
¼ ч.л. сол
Лютеница
Маслини
Гъби
Чушка
Пресен магданоз
Червената леща оставяме за 1 нощ във
вода. Отцеждаме, измиваме добре и пасираме. Добавяме бакпулвера и солта и
разбъркваме сместа. В намаслена и покрита с хартия за печене тавичка
разстиламе сместа на равномерен блат и печем в предварително загрята на 180°C фурна
за 10 минути. Изваждаме и намазваме с лютеница, редим нарязаните гъби, маслини
и чушка. Печем още 10 минути. Готовата пица поръсваме с наситнен пресен
магданоз.
0 Коментари