Пости ден 19

С днешната порция Варено жито с мед и канела ми свърши дажбата,която си бях сварила за седмицата. Ще трябва да импровизирам с утрешната закуска.

 

Обядът ми се състоеше от порция Яхния от червена леща с маслини. Вкусът на маслините идеално пасна на дискретния вкус на лещата.

 

За вечеря продължих тематиката с червената леща – Постна пица с блат от червена леща. Направих и една във вариант със салам и кашкавал за мъжа ми.

 

Постна пица с блат от червена леща


300 гр. червена леща

1 ч.л.бакпулвер

¼ ч.л. сол

Лютеница

Маслини

Гъби

Чушка

Пресен магданоз

 


Червената леща оставяме за 1 нощ във вода. Отцеждаме, измиваме добре и пасираме. Добавяме бакпулвера и солта и разбъркваме сместа. В намаслена и покрита с хартия за печене тавичка разстиламе сместа на равномерен блат и печем в предварително загрята на 180°C фурна за 10 минути. Изваждаме и намазваме с лютеница, редим нарязаните гъби, маслини и чушка. Печем още 10 минути. Готовата пица поръсваме с наситнен пресен магданоз.

Публикуване на коментар

0 Коментари