Пости ден 24

Отново залагам на питателна закуска от Варено жито с мед и канела.

 

За обяд си взех от Постните кюфтета от нахут. Въпреки че са доста ронливи, вкусът е добър. Още една разновидност на кюфтетата, която включвам в кулинарния тефтер.

 

За вечеря си хапнах отново от Карфиолената крем супа,но този път вместо крутони направих Лучени питки.

 

Лучени питки


1 глава кромид лук

3 ч.ч. брашно

½ ч.ч. вода

2 с.л. олио

7 гр. суха мая

1 ч.л. сол

½ ч.л. захар

Мащерка

Риган

 

Смесваме водата,олиото, маята, захарта, солта и настъргания лук. Разбъркваме сместа и прибавяме към брашното,като замесваме меко тесто. Покриваме и оставяме да втаса (докато удвои размера си). Намесваме тестото и разделяме на 5 питки, които оставяме да втасат покрити. Намазваме с олио, поръсваме с подправките и печем в предварително загрята на 200 °C фурна.




Публикуване на коментар

0 Коментари