Отново залагам на питателна закуска от Варено жито с мед и канела.
За обяд си взех от Постните кюфтета от нахут. Въпреки че са
доста ронливи, вкусът е добър. Още една разновидност на кюфтетата, която
включвам в кулинарния тефтер.
За вечеря си хапнах отново от Карфиолената крем супа,но този път
вместо крутони направих Лучени питки.
Лучени питки
1 глава кромид лук
3 ч.ч. брашно
½ ч.ч. вода
2 с.л. олио
7 гр. суха мая
1 ч.л. сол
½ ч.л. захар
Мащерка
Риган
Смесваме водата,олиото, маята, захарта, солта и настъргания лук. Разбъркваме сместа и прибавяме към брашното,като замесваме меко тесто. Покриваме и оставяме да втаса (докато удвои размера си). Намесваме тестото и разделяме на 5 питки, които оставяме да втасат покрити. Намазваме с олио, поръсваме с подправките и печем в предварително загрята на 200 °C фурна.
0 Коментари