Започна работната седмица и ми трябва енергийна закуска, която да ме поддържа през деня. За това логичното решение за мен е любимото Варено жито с мед и канела.
За обяд хапнах от Карфиолената крем супа с приготвени от
мен крутони.
Вечерята се състоеше от Постни кюфтета от нахут. Обичам кюфтетата
във всякакъв вариант, така че реших да изпробвам нещо, което не съм до сега.
Постни кюфтета от нахут
800 гр. нахут
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 лимон
Галета
Магданоз
Сол
Черен пипер
Кимион
Мащерка
Олио
Нахутът оставяме във вода за поне 5
часа. Измиваме и сваряваме до омекване (20-30 мин.). Измиваме го със студена
вода, претриваме с ръце да паднат люспите и изплакваме отново. Ако използвате
нахут от консерва или буркан, тази процедура се спестява. Готовия нахут
пасираме заедно с нарязаните на дребно лук, скилидки чесън и магданоз. Добавяме
подправките на вкус, сок от половин лимон и 1 с.л. олио. Разбъркваме добре.
Оформяме кюфтета, които овалваме в галета и редим в тавичка, постлана с хартия
за печене. Печем в загрята предварително на 180 °C фурна
до готовност (25 мин.).
0 Коментари