Като традиция в неделя закуската е недиетична и много вкусна. Приготвих си Арменски сладки, които изненадващо се оказаха подходящи за пости.
Арменски сладки
3 ч.ч. брашно
½ ч.л. амонячна сода
½ ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. олио
Локум
Орехи
Пудра захар
Оставяме водата и олиото на котлона
докато заврят. Прибавяме амонячната и содата за хляб и добавяме към брашното. С
дървена шпатула разбъркваме добре докато се получи меко, лепкаво тесто. Късаме
от тестото и оформяме топчета, в които слагаме парченце локум или орех. Редим в
тава, постлана с хартия за печене и печем в предварително загрята на 200 °C фурна
до порозовяване. След като ги извадим,още топли, поръсваме обилно с пудра
захар.
Тъй като е празничен ден, решихме да
пазим традицията с хапването на риба. Но улеснихме приготвянето като си взехме
готова (на скара) от магазина. В допълнение взехме и картофена салата (също
готова). Съвсем лесен и бърз обяд.
За вечеря заложих на Карфиолената крем супа. Като отново си
направих крутони към нея.
0 Коментари