Постите са преполовени – вече 21-ви ден. Чувствам се енергична и определено не усещам глад. Успявам прилично да се нахраня, пък и мъжа до мен е доволен от менюто (с леки допълнения от време на време за него).
За закуска предпочетох стандартното
за съботен ден – чай с мандирини и портокали. Нещо като традиция ми стана.
За обяд си хапнах от Постните спагети с гъби и маслини. Чак
не повярвах, че ще се справя – да хапвам спагети по време на пости.
За вечеря си направих Карфиолена
крем супа. Не съм особен фен на карфиола, но пък е полезен и някак трябва да го
вкарвам в употреба.
Карфиолена крем супа
1 глава карфиол ( моята е 1,5 кг)
4 скилидки чесън
1 глава кромид лук
Сол
Черен пипер
Червен пипер
Куркума
Кимион
Кориандър
Олио
Нарязваме на дребно скилидките чесън
и лука и запържваме в малко олио. Добавяме червения пипер, куркумата,кимиона и
кориандъра и леко разбъркваме. Прибавяме накъсания на розички карфиол и вода,
колкото да покрие добре карфиола. Оставяме да къкри на слаб котлон докато
омекне. Пасираме и овкусяваме със сол и черен пипер. Направих си крутони за
добавка към супата.
0 Коментари