Пости ден 32

Продължавам със закуските тип „баница“ с една импровизация – Баница с грис и лимонада. Не звучи никак примамливо за хапване, но пък се получи уникално вкусно.

 

Баница с грис и лимонада


1 пакет фини кори за баница

½ пакет пшеничен грис

250 мл лимонада

Захар

Олио

Сушени плодове

 

Запържваме в малко олио пшеничния грис за около 10 минути, като разбъркваме постоянно. Взимаме две кори, намазваме с малко олио (с помощта на четка разнасям малко на няколко места) и поръсваме последователно с грис и захар равномерно. Поръсваме 2 с.л. лимоната и редим сушени плодове (аз използвах изсушени резени круши и ябълки,като слагах по 6-7). Завиваме корите на руло. Редим в подходяща тавичка. Процедираме така с всички кори докато сместа привърши. Наредената баница намазваме с олио и поръсваме със захар. Печем в предварително загрята на 180 °C фурна до порозовяване. Още гореща, готовата баница заливаме с остатъка от лимонадата.

 


След сладката закуска за обяд хапнах от Картофената яхния с булгур.

 

За вечеря спретнах бърз Боб с чесън. За половинката допълнително изпекох на фурна и наденица.

 

Боб с чесън


1 кг боб

5 скилидки чесън

Червен пипер

Сол

Чубрица

Олио

 

Ако използвате като мен готов боб от консерва/буркан,директно изсипваме в подходяща тавичка, поръсена с малко олио. Ако използвате боб от пакет, ще е необходимо първо да го сварите. Овкусяваме с подправките. Нарязваме скилидките чесън на две половини и ги добавяме към боба. Разбъркваме добре и печем във фурна на 180 °C за 15 минути.

Публикуване на коментар

0 Коментари