Закусих отново с Щрудела с дюли. Рецептата започна като баница, но след сиропирането мъжът ми я определеи като щрудел.
За обяд си хапнах банан и постни
бисквити. Да, успях да намеря в магазина бисквити без яйца, мляко или масло.
Съвсем обикновени.
За вечеря реших да използвам
останалия булгур от сармите като спретнах импровизирана Картофена яхния с булгур.
Картофена яхния с булгур
1 кг картофи
1 глава кромид лук
1 ч.ч. булгур
1 чушка
Сол
Червен сладък пипер
Чубрица
Олио
Сваряваме картофите. Запържваме в
олио нарязания на дребно лук и нарязаната на шайби чушка. Добавяме картофите,
които сме нарязали на кубчета. Прибавяме булгура (как е приготвен можете да
видите в рецептата за Сарми с булгур)
и овкусяваме с подправките. Разбъркваме за 5 минути и изключваме котлона.
0 Коментари