Крем карамел с крема сирене

Обожавам крем карамела. Винаги, когато имам домашно прясно мляко вкъщи, първия десерт, който приготвям, е крем карамел. Попаднах на няколко места на варианти с крема сирене, които изглеждаха изкушаващо. Реших и аз да изпробвам, като съотношението на продуктите са моя приумица. Приятен апетит!

 

Продукти:

6 бр. яйца

1 л прясно мляко

15 с.л. захар + захар за карамела

125 гр. крема сирене

 


Приготвяне:

Разбиваме добре яйцата (със стайна температура) със захарта. Прибавяме крема сиренето и разбъркваме добре до еднородна смес. Добавяме прясното мляко (също със стайна температура) и разбъркваме с телена бъркалка. Крайната смес трябва да е гладка, без бучки от крема сиренето. Приготвяме си карамел като в подходящ съд (тенджера или метално канче) разтапяме захар. Аз преценявам количеството колкото да ми стигне за покриването на 6-8 от купичките. Карамела разливаме в подходящи съдинки, да покрие дъното. Отгоре изсипваме яйчената смес. Редим в тавичка, в която сме налели вода, около 1 пръст. Включваме фурната и печем на 180 °C (с вентилатор) до готовност. Аз винаги проверявам, като леко разклащам някоя от купичките,за да видя дали консистенцията е кремообразна.

Публикуване на коментар

0 Коментари