Много лесна за изпълнение рецепта, подходяща за десерт или закуска. Не изисква специална подготовка, нито изпълнение. Просто слагаме продуктите и печем.
Продукти:
1 пакет юфка
50 гр. разтопено масло
4 бр. яйца
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
0,2 гр. ванилия на прах
Приготвяне:
Юфката изсипваме в тавичката и заливаме с
разтопеното масло. Запичаме на 180 °C за 10 минути.
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване на сместа. Добавяме прясното мляко и
разбъркваме с телена бъркалка. Добавяме ванилията и разбъркваме. Заливаме
юфката със сместа и запичаме до готовност (15 минути).
0 Коментари