Класически бухти

Какво по-приятно от ухаеща на бухти кухня в съботното/ неделното утро? Силата не ми е в месенето, но твърдо бях решена след успешния опит с мекиците да изпробвам и рецептата за бухти. На вкус го докарах, на външен вид горе-долу. Не съм се стремяла да ги правя еднакви, за това моите бухти са в различни форми, трудно описващи се от геометрията. Приятен апетит!

 

Продукти:

2 бр. яйца

½ кофичка кисело мляко

1 ч.л. сода за хляб

Брашно

Сирене

Олио за пържене

Сладко по желание

 

Приготвяне:

1. Разбиваме яйцата с телена бъркалка.

2. Добавяме содата към киселото мляко, разбъркваме и добавяме към яйцата. Разбъркваме добре с телена бъркалка.

3. Постепенно започваме добавяне на брашното, като междувременно разбъркваме с телената бъркалка. Когато стане вече невъзможно разбърването с бъркалката, започва месенето на ръка. Добавяме брашно докато тестото започне да се отделя от страните на купата. Целта е да получим много меко, но достатъчно еластично тесто, което да можем да разточим.

4. За по-лесно разделяме тестото на 3 топки и всяка разточваме добре до дебелина около 1 см. С нож нарязваме на квадрати и пържим в олио от двете страни до златисто. За някои от бухтите аз слагах сиренето в средата на квадрата, завивах на руло и с пръсти притисках краищата, за да не излиза сиренето.

5. Бухтите без сирене накрая гарнирах с домашно сладко.



Публикуване на коментар

0 Коментари