Палачинките са любимата ми закуска. Още по-любимо ми е да изпробвам различни варианти. Един такъв са тези вкусни, пухкави палачинки в японски стил. Гарнирани с мед и пудра захар, това е идеалната съботна/неделна закуска. Приятен апетит!
Продукти:
3 бр. жълтъци
3 бр. белтъци
20 гр. прясно мляко
10 гр. олио
1 ампула течна ванилия (или 0,4 гр. ванилия на прах)
30 гр. брашно
40 гр. захар
Приготвяне:
1.Разбиваме заедно жълтъците, прясното мляко и олиото;
2.Добавяме ванилията и разбиваме до гладка консистенция;
3.Добавяме брашното и разбъркваме с шпатула;
4.Белтъците разбиваме на сняг;
5.Добавяме захарта и продължаваме разбиването докато сместа стане достатъчно гъста, за да не пада от бъркалките;
6.Добавяме белтъците към жълтъчната смес и разбъркваме внимателно с шпатула;
7.С помощта на пош изсипваме сместа в тигана на малки кръгли купчинки (около 1 см височина);
Ако нямаме пош, може да използваме лъжица - изсипваме сместа, леко загралждаме и отгоре изсипваме още;
8.Покриваме с похлупак и оставяме за 4 минути, след което обръщаме, за да се изпържат и от другата страна за около 1 минута.
0 Коментари