Пълнени питки

Една идея за вкусна и бърза вечеря тип „Да използваме наличното в хладилника“.  Можете да експериментирате с продуктите, с които ще напълните питките. Аз реших да направя няколко с месо и няколко постни. Приятен апетит!

Продукти:

6 бр. питки

200 гр. лапад

200 гр. коприва

1 глава кромид лук

300 гр. сварено пилешко месо

6 бр. яйца

200 гр. настърган кашкавал

1 домат

200 гр.сирене

Олио

 

Приготвяне:

1. Запържваме в малко мазнина копривата, лапада и нарязания на ситно лук;

2. Питките издълбаваме така, че да се получат кладенчета в тях;

3. Две питки пълним с месо и сместа с коприва и лапад;

4. Две питки пълним с месо и нарязания на дребно домат;

5. Две питки пълним със сирене и сместа от коприва и лапад;

6. Върху всяка питка чукваме по 1 яйце и оставяме да се запекат във фурната на 180 °C(докато яйцето се запече);

7. Малко преди да са готови всяка питка поръсваме с кашкавал и оставяме във фурната за още около 1 минута.



Публикуване на коментар

0 Коментари