Една идея за вкусна и бърза вечеря тип „Да използваме наличното в хладилника“. Можете да експериментирате с продуктите, с които ще напълните питките. Аз реших да направя няколко с месо и няколко постни. Приятен апетит!
Продукти:
6 бр. питки
200 гр. лапад
200 гр. коприва
1 глава кромид лук
300 гр. сварено пилешко месо
6 бр. яйца
200 гр. настърган кашкавал
1 домат
200 гр.сирене
Олио
Приготвяне:
1. Запържваме в малко мазнина копривата,
лапада и нарязания на ситно лук;
2. Питките издълбаваме така, че да се получат
кладенчета в тях;
3. Две питки пълним с месо и сместа с коприва
и лапад;
4. Две питки пълним с месо и нарязания на дребно
домат;
5. Две питки пълним със сирене и сместа от
коприва и лапад;
6. Върху всяка питка чукваме по 1 яйце и
оставяме да се запекат във фурната на 180 °C(докато яйцето се запече);
7. Малко преди да са готови всяка питка
поръсваме с кашкавал и оставяме във фурната за още около 1 минута.
0 Коментари