В сезона на черешите няма как да не приготвите прословутото френско Клафути в оригинален вид – с череши. Вкусна и много бърза рецепта, за която не са ви необходими специални продукти – просто яйца, мляко, брашно и разбира се, череши. Приятен апетит!
Продукти:
3 бр.
яйца
125
гр. захар
125
гр. брашно
250 мл
прясно мляко
1
ампула ванилия
1
щипка сол
Почистени
от костилките череши
Пудра
захар за поръсване
Приготвяне:
1. Нарязваме черешите на две половинки;
2. Приготвяме сместа като разбиваме яйцата
със захарта и солта. Прибавяме брашното и прясното мляко и хубаво разбъркваме
(може и с телена бъркалка).
3. Плодовете нареждаме на дъното на
подходяща форма* за печене и заливаме с готовата смес.
*В случая използвах малки формички за суфле.
4. Печем на 180 °C, ако
фурната е без вентилатор и 160 °C, ако
фурната е с вентилатор, до готовност (около 30 мин.).
5. След охлаждане обръщаме и поръсваме с
пудра захар.
0 Коментари