Черешово клафути

В сезона на черешите няма как да не приготвите прословутото френско Клафути в оригинален вид – с череши. Вкусна и много бърза рецепта, за която не са ви необходими специални продукти – просто яйца, мляко, брашно и разбира се, череши. Приятен апетит!

 

Продукти:

3 бр. яйца

125 гр. захар

125 гр. брашно

250 мл прясно мляко

1 ампула ванилия

1 щипка сол

Почистени от костилките череши

Пудра захар за поръсване

 


Приготвяне:

1. Нарязваме черешите на две половинки;

2. Приготвяме сместа като разбиваме яйцата със захарта и солта. Прибавяме брашното и прясното мляко и хубаво разбъркваме (може и с телена бъркалка).

3. Плодовете нареждаме на дъното на подходяща форма* за печене и заливаме с готовата смес.

*В случая използвах малки формички за суфле.

4. Печем на 180 °C, ако фурната е без вентилатор и 160 °C, ако фурната е с вентилатор, до готовност (около 30 мин.).

5. След охлаждане обръщаме и поръсваме с пудра захар.

Публикуване на коментар

0 Коментари