За първия крем:
100 гр. масло
3 с.л. прясно мляко
2 с.л. нишесте „Ванилия“
200 гр. пудра захар
100 гр. масло
3 с.л. прясно мляко
2 с.л. нишесте „Ванилия“
200 гр. пудра захар
За втория крем:
200 гр. сладкарска сметана
125 гр. крема сирене
100 гр. пудра захар
200 гр. сладкарска сметана
125 гр. крема сирене
100 гр. пудра захар
За заливката:
180 гр. млечен шоколад
1 с.л. масло
180 гр. млечен шоколад
1 с.л. масло
Приготвяне на блата:
Бисквитите се натрошават на ситно и се смесват с разтопеното масло и кокосовите стърготини. Сместа се оформя в тавичка и се охлажда около час в хладилник докато стегне.
Бисквитите се натрошават на ситно и се смесват с разтопеното масло и кокосовите стърготини. Сместа се оформя в тавичка и се охлажда около час в хладилник докато стегне.
Приготвяне на първия крем:
Маслото се разтапя и се разбива с останалите съставки. Покрива се бисквитения блат и се оставя да се охлади в хладилник докато стегне крема (30 – 40 минути).
Маслото се разтапя и се разбива с останалите съставки. Покрива се бисквитения блат и се оставя да се охлади в хладилник докато стегне крема (30 – 40 минути).
Приготвяне на втория крем:
Сметана се разбива добре докато „бухне“. Добавя се крема сиренето и пудрата захар и се разбира. Нанася се върху първия крем.
Сметана се разбива добре докато „бухне“. Добавя се крема сиренето и пудрата захар и се разбира. Нанася се върху първия крем.
Приготвяне на заливката:
Шоколадът се разтопява заедно с маслото. Залива се втория крем. Оставя се да се охлади в хладилник.
Шоколадът се разтопява заедно с маслото. Залива се втория крем. Оставя се да се охлади в хладилник.
0 Коментари