Торта "Червено кадифе"

Прочутото "Червено кадифе" в леко изменен вариант. Рецептата е невероятно вкусна, лесна за приготвяне и подходяща за всякакви поводи. Внесох изменения в украсата и допълних с ганаш, който се съчетава страхотно с крема между блатовете. Приятен апетит!

Продукти:
За блата:
2 бр. яйца
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
½ ч.ч. кафе (от машина)
2 ванилии
1 ч.л. оцет
1 ч.л. сода
1 ч.ч. прясно мляко с 1 ч.л. лимонов сок
½ пак. бакпулвер (5 гр.)
щипка сол
сладкарска червена боя
За първия крем:
200 мл течна сладкарска сметана
125 гр. крема сирене
½ ч.ч. пудра захар
За втория крем:
400 мл течна сладкарска сметана
100 гр млечен шоколад
течен шоколад


Приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме към тях олиото, прясното мляко с лимоновия сок и кафето. Добавяме загасената в оцет сода. В отделна купа смесваме сухите съставка (брашното, бакпулвера, ванилията, солта и боята) и ги добавяме към течната смес, като разбъркваме внимателно. В зависимост от боята, която използвате, можете да я оставите накрая, за да прецените дозата, която ще ви е необходима, за да постигнете приятен червен цвят.
Сместа се изсипва в тавичка с диаметър 26 см и се изпича на 180 ºC за 20 – 30 мин. Готовността на блата проверяваме с клечка за зъби.
Оставяме блата да се охлади, като междувременно приготвяме двата крема. За първия крем разбиваме сметаната, след което към нея добавяме крема сиренето. Разбиваме внимателно. Добавяме пудрата захар и разбъркваме на ръка с телена бъркалка.

Охладеният блат се разрязва внимателно. Намазваме долната половината с целия крем и покриваме с горната половина от блата.
Втория крем приготвяме като добавяме натрошения шоколад към сметаната и нагряме докато се разтопи. Охлаждаме и разбиваме с миксер, докато „бухне“. С така получената „шоколадова“ сметана намазваме тортата отгоре. Нагряме течния шоколад на микровълнова за 15 сек., за да се втечни, и украсяваме тортата.



Публикуване на коментар

0 Коментари