Втори ден здравословна закуска – Пълнозърнеста кула със сладко.
За обяд си приготвих Бял боб с
маслини и праз. Много лесна рецепта, особено ако като мен използвате готов боб
от консерва.
Бял боб с маслини и праз
800 гр. бял боб
50 гр. маслини
2 стръка праз лук
Чубрица
Червен пипер
Сол
Черен пипер
Олио
Нарязваме на дребно празия лук и
запържваме в малко олио. Ако използвате като мен бял боб от консерва, изсипвате
в тава, леко намазнена с олио. (Ако използвате суров, накиснете го от предната
вечер, след което изплакне и сварете докато омекне.) Върху него изсипете
позапържения праз и нарязаните маслини. Овкусете с подправките на вкус,
разбъркайте добре и печете на 180 °C във фурната до готовност
(около 10-15 мин.)
Бобът беше моя избор и за вечеря,
скромна порция за мен, и порция с печена наденица за мъжа ми.
0 Коментари