Пости ден 13

Втори ден здравословна закуска – Пълнозърнеста кула със сладко.

 

За обяд си приготвих Бял боб с маслини и праз. Много лесна рецепта, особено ако като мен използвате готов боб от консерва.

 

Бял боб с маслини и праз


800 гр. бял боб

50 гр. маслини

2 стръка праз лук

Чубрица

Червен пипер

Сол

Черен пипер

Олио

 

Нарязваме на дребно празия лук и запържваме в малко олио. Ако използвате като мен бял боб от консерва, изсипвате в тава, леко намазнена с олио. (Ако използвате суров, накиснете го от предната вечер, след което изплакне и сварете докато омекне.) Върху него изсипете позапържения праз и нарязаните маслини. Овкусете с подправките на вкус, разбъркайте добре и печете на 180 °C във фурната до готовност (около 10-15 мин.)

 


Бобът беше моя избор и за вечеря, скромна порция за мен, и порция с печена наденица за мъжа ми.

Публикуване на коментар

0 Коментари