Отново сладка закуска: Баница с грис и лимонада.
За обяд друга баница – с халва и
захарен сироп. Нещо отново импровизирано, но много вкусно.
Баница с халва
250 гр. тахан халва
1 пакет финни кори за баница
Сушени сливи
Захар
130 гр постни бисквити
Олио
Взимаме две кори и намазваме с малко
олио. Поръсваме с настъргана халва, нарязаните на дребно сушени сливи и
натрошените бисквити. Завиваме на руло и редим в подходяща тавичка. Взимаме още
две кори и редим в същата последователност докато свърши халвата. Намазваме
наредената баница с малко олио и поръсваме със захар. Печем на 180 °C до
порозовяване. Докато е още гореща, заливаме със захарен сироп (приготвя се като
с 1 ч.ч. вода заливаме 8 с.л. захар и варим 5-6 минути).
За вечеря си хапнах Супа от леща.
0 Коментари