Отново залагам на сладка закуска – постни бисквити, намазани с мед. Нещо простичко, което си спомням от дете. Най-трудната част е да се намерят постни бисквити, но е постижима задача в магазина.
За обяд приготвих Картофи с кисели краставички. Идеята
дойде от желанието да комбинирам двата продукта.
Картофи с кисели краставички
1 кг картофи
1/2 буркан кисели краставички
1 стрък праз лук
1 чушка
Сол
Черен пипер
Червен сладък пипер
Олио
Нарязваме картофите и киселите
краставички на кубчета. Редим в намазана с малко олио тавичка, заливаме с 500
мл вода и печем на 180 °C. Междувременно нарязваме на ситно празия лук и чушката.
Запържваме в малко олио. Когато са готови, добавяме червения пипер и запържваме
още минута. Малко преди картофите да омекнат, добавяме запържената смес и
овкусяваме с подправките (сол, черен пипер). Печем още малко до пълна готовност
на картофите.
Вечерята беше лека – купичка със Супа от леща.
0 Коментари