Тиганици със сирене

Бърза закуска с малко продукти – любимата ми комбинация за почивните дни. Не е необходимо от предходния ден да преценявам менюто, защото всички продукти са налични постоянно в кухнята. Оказа се и доста вкусна, въпреки скептицизма вкъщи. Приятен апетит!

 

Продукти:

100 гр. сирене

3 бр. яйца

1 ч.ч. брашно

Олио за пържене

Пудра захар

 

Приготвяне:

1. Сиренето намачкваме или натрошаваме в зависимост от твърдостта му;

2. Добавяме жълтъците един по един, като разбъркваме след всеки;

3. Белтъците разбиваме на сняг с миксера;

4. Постепенно добавяме брашното и разбитите белтъци към жълтъчната смес, като ги редуваме;

5. Разбъркваме добре до хомогенна смес. Крайната консистенция на готовото тесто е по-гъста от кексово;

6. Загребваме с лъжица от тестото и изсипваме в загрятото в тигана олио;

7. Запържваме от двете страни до златисто;

8. Поръсваме с пудра захар по желание.



Публикуване на коментар

0 Коментари