Пости ден 37

Закуската беше неочаквана, но пък вкусна – Баница с тиква. Бях се подготвила с друго, но бях почерпена специално с баницата, и нямаше как да не си я хапна за закуска.

 

За обяд си хапнах последната порция Картофи с кисели краставички.

 

Вечерята е типично зимна – Кисело зеле с гъби. Включвам честичко зелето в менюто, все пак сега е неговия сезон. Това е едно различно съчетание, което се оказа успешно. И много вкусно.

 

Кисело зеле с гъби


1 буркан кисело зеле (500гр.)

250 гр. гъби

1 к.ч. ориз

Олио

Червен пипер

Сол

Чубрица

 


Нарязваме гъбите на полумесеци и запържваме в олио докато омекнат. В тавичка, намазана с малко олио, изсипваме нарязаното на дребно кисело зеле, измития ориз и готовите гъби. Разбъркваме, овкусяваме с червен пипер и чубрица и наливаме 300 мл вода. Печем на 180 °C докато омекне ориза. Ако е необходимо, се долива вода. Малко преди да е готово ястието, се овкусява със сол.

Публикуване на коментар

0 Коментари