Закуската беше неочаквана, но пък вкусна – Баница с тиква. Бях се подготвила с друго, но бях почерпена специално с баницата, и нямаше как да не си я хапна за закуска.
За обяд си хапнах последната порция Картофи с кисели краставички.
Вечерята е типично зимна – Кисело зеле с гъби. Включвам честичко зелето в менюто, все пак сега е неговия сезон. Това е едно
различно съчетание, което се оказа успешно. И много вкусно.
Кисело зеле с гъби
1 буркан кисело зеле (500гр.)
250 гр. гъби
1 к.ч. ориз
Олио
Червен пипер
Сол
Чубрица
Нарязваме гъбите на полумесеци и
запържваме в олио докато омекнат. В тавичка, намазана с малко олио, изсипваме
нарязаното на дребно кисело зеле, измития ориз и готовите гъби. Разбъркваме,
овкусяваме с червен пипер и чубрица и наливаме 300 мл вода. Печем на 180 °C докато
омекне ориза. Ако е необходимо, се долива вода. Малко преди да е готово
ястието, се овкусява със сол.
0 Коментари